Workshop Composities op het strand
Tijdens de Composities op het strand workshop bezoeken we het strand waar altijd wel een compositie te vinden is. Doordat het strand van Oostvoorne heel vlak is gebeurd er altijd wel iets met het water of het nou hoog- of laagwater is. Mooie lijnen in het zand, plassen met reflecties en een bijzondere achtergrond. We gaan op zoek naar composities waar we deze elementen in gebruiken. De workshop is zo gepland dat we voldoende tijd hebben om een favoriete compositie te vinden en die op te zetten voor de zonsondergang. Voor deze cursus hoef je niet veel kennis van fotografie te hebben. Het helpt om je camera goed te kennen, maar indien je daar meer moeite mee hebt krijg je daar ook uitleg over.
Leren door te doen
De workshop duurt 3 uur in en is zo opgezet dat je leert door te doen. Ik geloof er in dat je meer leert door te doen, dan door te luisteren. Vanaf de eerste foto ben jij dus zelf bezig en begeleid ik je door vragen te stellen over fotografie. Op deze manier blijft de informatie naar mijn idee het beste hangen. Na de workshop heb jij meer kennis over hoe je een compositie vindt en deze sterker kan maken.

Datum
Zondag 11 september
17:30 – 20:30

Inhoud
In deze workshop leer je onder andere over:
- Camera instellingen
- Balans in compositie
- Bracketing vs. graduele filters
Achteraf kun je mij jouw foto’s nog toesturen voor extra feedback.

Locatie
Voor deze workshop gaan we naar het Palendorp in Petten. Hier staan op het strand een groep palen die een dorp voor moeten stellen. In het midden staat een kerk en eromheen staan verschillende huizen. De palen vormen een goed onderwerp om te gebruiken. Zondag 11 september is het hoog water wanneer we fotograferen, dus hopelijk staan de palen mooi in het water!

Niveau
De workshop is voor beginners tot gevorderden. Je kunt mee doen op elk niveau.  

Apparatuur
Voor de workshop heb je een camera nodig waarop je zelf je instelling kunt bepalen. Dit kan met elke moderne camera.
Een statief is aan te raden. Vooral richting zonsondergang kunnen de sluitertijden langer worden en dan is het prettig om een statief te hebben.
Graduele filters zijn prettig om te hebben voor deze workshop, maar ook zonder filters zijn er manieren om een zonsondergang goed te fotograferen. Het vergt echter iets meer werk in nabewerking.

Prijs
De kosten voor de workshop zijn €60,- per deelnemer.

Aantal deelnemers
Er is een minimum van 2 deelnemers en een maximum van 4.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door het contactformulier hieronder in te vullen. Ik zal je aanmelding zo spoedig mogelijk bevestigen.

Bekijk hier een video van deze locatie

Meld mij aan
Bedankt voor je aanmelding!

You may also like

Back to Top