Fotoreis Roemenië Zomer 2023
Roemenië wordt langzaamaan bekender, maar dit oost-europese land op de balkan heeft nog heel veel moois prijs te geven. Roemenië heeft zoveel prachtige wilde natuur, historie en cultuur, maar is nog redelijk onontgonnen. Op deze fotoreis reizen we door een 300 meter diepe kloof met verticale wanden, gaan we een van de diepste zoutmijnen, ontdekken we een gigantisch middeleeuws kasteel en verblijven hoog in de bergen. Deze reis richt zich dan ook niet alleen op landschapsfotografie, maar ook op andere aspecten zoals stadsfotografie en cultuur. Dat alles in een reis van 7 volle dagen door het prachtige Transsylvanie.

Corvin Castle in Hunedoara

Wat gaan we doen
In deze fotoreis verkennen we een groot deel van Transylvanië, het mooiste en meest magische deel van Roemenië. We laten de vampieren en dracula dit keer voor wat ze zijn, maar ontdekken zoveel meer moois. We rijden vanaf het vliegveld van Boekarest naar het noorden, de karpaten in, waar tussen de bergen verblijven voor een nacht voor we verder noord gaan naar de indrukwekkend kloof van Bicaz en het rode meer, met zijn uitstekende boomstammen. Van daar trekken we naar de citadelstad van Sighisoara en rijden we door naar de sci-fi zoutmijn van Turda. Op onze weg naar de westelijke karpaten komen we langs de vestingstad Alba Iulia en het sprookjeskasteel van Hunedoara. De laatste nachten verblijven in het Fagaras gebergte onder de melkweg en tussen de hoogste pieken van Roemenië.

Afhankelijk van de groepsgrootte rijden we in een ruime auto of een 7 persoonsbus, met voldoende ruimte voor je bagage en fotografiegear. We leggen veel kilometers af op deze fotografiereis, maar tijdens de ritten is er ook altijd wel iets moois te zien. We fotograferen voornamelijk in de buurt van de weg, maar soms maken we een korte wandeling om bij een uitzichtpunt te komen. Je hebt geen goede conditie te hebben om mee te gaan met deze reis. Omdat de groep niet te groot is, is er voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding bij je fotografie. Elke dag is weer een nieuwe workshop. Ook nemen we een avond de tijd om de foto's te bekijken op een laptop of iPad.

Overnachtingen zijn in hotels. Je deelt de kamer samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht, maar hebt altijd een eigen bed om in te slapen. Een privékamer is te boeken tegen meerkosten. Laat dat weten in de opmerkingen als je daar gebruik van wilt maken.

De kosten voor de reis zijn €1.349,-, als je voor 1 februari boekt is de reis slechts €1.249!

Het vliegticket is niet inbegrepen in prijs. Vlieg zelf met KLM van Amsterdam naar Boekarest, details ontvang je na inschrijving voor de workshop.

Het rode meer met indrukwekkende bergen rondom

Programma

Dag 0-2
Nadat ik jullie op heb gehaald op het vliegveld van Boekarest rijden we meteen naar het noorden de bergen in, direct richting de Karpaten. Hier verblijven we boven op een berg met prachtig uitzicht rondom. Na een rustige eerste nacht rijden we verder naar meer prachtige Roemeneense natuur. Een meer, een kloof, een uitgebluste vulkaan, er is genoeg te zien.

Dag 3-5
Deze dagen steken we dwars door Transsylvanie, van het oosten naar het westen en richten we ons wat meer op de cultuur en historie. We bezoeken enkele steden en citadellen, zoals de tweede stad van Roemenië Cluj-Napoca en de citadel van Sighisoara, maar pakken natuurlijk ook wat natuur mee in een andere kloof in het Apuseni gebergte.

Dag 6-8
De Karpaten is het hoogste gebergte van Roemenië en heeft bijzondere plekken om te verblijven. We verblijven te midden van de hoge pieken van het Fagaraș gebergte, waar we de bergen in trekken voor een combinatie van loofbossen, wilde pieken en een groot stuwmeer.

Uiteraard wordt in het programma rekening gehouden met het weer. De exacte locaties worden aangepast om op een zo goed mogelijk moment ter plekke te zijn. De Roemeense zomer is vooral warm en droog, maar omdat we door de bergen reizen kan het weer altijd omslaan. Een week vooraf hoor je de weersverwachting van me.

In deze fotoreis rijden we bijna 2000 km in 8 dagen en met de Roemeense infrastructuur betekent dat dat we veel in de auto zullen zitten. Gelukkig is Roemenië een mooi land en is het ook vanuit de auto genieten. We zullen regelmatig stoppen om de benen te strekken en een foto te maken als die mogelijkheid er is.

Uitzicht vanaf de Transfagarasan

Voor wie
Deze fotoreis is voor iedereen die is geïnteresseerd in net even iets anders, maar ook in heel veel moois. De balkan, en vooral Roemenië, staat echt nog niet op de kaart bij veel mensen, maar heeft ontzettend veel te bieden. Niet de gebaande paden van Ijsland of Madeira, maar juist net even de onbekende hoek.

Deelnemers
Minimaal 2 en maximaal 7 deelnemer

Wanneer:
Zomer 2023: Zaterdag 22 juli tot zaterdag 29 juli

Prijs:
€1.299,-

Korting:
Boek voor 1 februari 2023 en ontvang €100,- korting op de fotoreis

De zoutmijn van Turda

Inbegrepen
- Professionele fotografie begeleiding
- Begeleiding in foto bewerking
- Overnachtingen in hotels inclusief ontbijt
- Verblijf in losse bedden op 2 persoonskamers
- Vervoer in Roemenië
- Entree Corvin Castle
- Entree Zoutmijn van Turda

Niet inbegrepen
- Vlucht naar Boekarest
- Eten en drinken
- Reis- en annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven
- Toeslag privé slaapkamer € 550,-
- Toeslag garantiefonds €12,-

De kloof van Bicaz

Een eerste impressie
Wil je impressie krijgen van wat je te zien krijg tijdens de fotoreis? Bekijk dan eens deze twee video's van locaties die we zullen bezoeken en foto's van de andere locaties.

Impressie fotoreis dag 4-5

Impressie fotoreis

Boeken
Het is aan te raden om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Peter Nolten Fotografie is niet verantwoordelijk voor het boeken van de vliegticket en bijkomende kosten. Ik raad je aan om de vlucht pas te boeken wanneer zeker is dat er voldoende deelnemers en de fotoreis met 100% zekerheid door gaat.

Je wordt toegevoegd aan een whatsapp groep waar je de andere deelnemers alvast kan leren kennen. Ook is er een maand voor vertrek een online meeting waarin we elkaar leren kennen en je vragen kunt stellen.

Garantieregeling
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Aanmelden voor fotoreis
Verzenden
Bedankt voor je aanmelding, de vakantie kan beginnen! Ik stuur je zsm de bevestiging. Let op: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

Bekijk dit ook eens

Back to Top