Fotoreis Slovenië
Slovenië is een van de mooiste landen van Europa. Okee, het is misschien geen IJsland, maar het is zeker je aandacht waard. In deze fotoreis bezoeken we de noord-westelijke hoek van het land rondom het Triglav Nationaal Park. Een ontzettend mooie locatie in de Julische Alpen, met watervallen, kloven, meren, bergtoppen en zo ontzettend blauw water. Een droomlocatie voor een landschapsfotograaf, alles is makkelijk aan te reizen en het is altijd mooi. Ga jij mee?

Zonsondergang vanaf Mintgar

Wat gaan we doen
In deze fotoreis reizen we door de Julische Alpen, het noord-westelijke gedeelte van Slovenië wat tegen Oostenrijk en Italië aan ligt. Wie weet rijden we zelf ook nog even Italië binnen. Rondom het Triglav Nationaal Park is zoveel moois te zien. We beginnen op het vliegveld van Ljubljana en rijden dan naar een prachtige vallei. Daarna richten we ons meer op het westen en bezoeken we uiteraard het meer van Bled, maar gaan we vooral nog verder naar het westen. We bezoeken de Soca kloof, de Vrsic pass en alles ertussen in. Een waterval waar je achterlangs kunt lopen, de top van een berg waar je zo naar toe rijdt en nog meer.

Afhankelijk van de groepsgrootte rijden we in een ruime auto of een 7 persoonsbus, met voldoende ruimte voor je bagage en fotografiegear. Slovenië is niet zo groot, dus we zullen nooit heel ver rijden (maximaal 2 uur), maar onderweg is het ook altijd mooi. Soms maken we een korte wandeling om bij een waterval of uitzichtpunt te komen. Het kan zijn dat we een stukje omhoog moeten hiken, maar dit is nooit ver en je hebt geen goede conditie te hebben om mee te gaan met deze reis. Omdat de groep niet te groot is, is er voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding bij je fotografie. Elke dag is weer een nieuwe workshop. Ook nemen we een avond de tijd om de foto's te bekijken op een laptop of iPad.

Overnachtingen zijn in hotels. Je deelt de kamer samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht, maar hebt altijd een eigen bed om in te slapen. Een privékamer is te boeken tegen meerkosten. Laat dat weten in de opmerkingen als je daar gebruik van wilt maken.

De kosten voor de reis zijn €1.699,-, als je voor 1 februari boekt is de reis slechts €1.599!

Het vliegticket is niet inbegrepen in prijs. Vlieg zelf met Transavia van Amsterdam naar Ljubljana, details ontvang je na inschrijving voor de workshop. Je kunt ook met de auto of de trein naar Slovenië reizen.

Het indrukwekkende landschap van de Soca kloof

Programma

Dag 1-2
De eerste nacht brengen we door in een prachtige vallei, met een waterval aan het einde. We verblijven hier maar kort, maar nemen genoeg tijd om hier verschillende locaties te fotograferen.

Dag 2-3
Daarna is het gelijk tijd om naar het meer van Bled en de Vintgar kloof te gaan voor we verder naar het westen reizen. Verwacht hier veel mooie meren, kloven en watervallen.

Dag 4-6
Deze dagen besteden we in het Triglav Nationaal Park. We rijden naar bergtoppen, bezoeken de bron van de Soca en de kloven die deze rivier uitslijt in het landschap.

Dag 7-8
In de laatste dagen maken we het rondje af en zien we nog meer meren en kloven.

Uiteraard wordt in het programma rekening gehouden met het weer. De exacte locaties worden aangepast om op een zo goed mogelijk moment ter plekke te zijn. Een week vooraf hoor je de weersverwachting van me.

Slovenië is een klein land, ongeveer de helft van Nederland en heeft goede infrastructuur. We zullen dan ook nooit heel lang onderweg zijn (maximaal 2 uur) en ook al duurt het wat langer, dan is het nog altijd een prachtig land om te zien. We hoppen van locatie naar locatie, maar nemen in het westen iets langer de tijd om veel rondom die locatie te zien en meer tijd te hebben voor landschapsfotografie.

het bovenste deel van de waterval van Pericnik

Voor wie
Deze fotoreis is voor landschapsfotografen. We richten ons volledig om de prachtige landschappen van dit prachtige land. Hou jij van bergen, watervallen, meren en kloven? Dan is dit echt jouw fotoreis.

Deelnemers
Minimaal 2 en maximaal 7 deelnemer

Wanneer:
Voorjaar 2023: zondag 4 juni t/m zondag 11 juni

Prijs:
€1.699,-

Korting:
Boek voor 1 februari 2023 en ontvang €100,- korting op de fotoreis

de Soca kloof

Inbegrepen
- Professionele fotografie begeleiding
- Begeleiding in foto bewerking
- Overnachtingen in hotels inclusief ontbijt
- Verblijf in losse bedden op 2 persoonskamer
- Vervoer in Slovenië
- Entree kloven en valleien
- Entree gondels

Niet inbegrepen
- Reis naar Ljubljana
- Eten en drinken
- Reis- en annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven
- Toeslag privé slaapkamer € 699,-
- Toeslag garantieregeling STO Garant € 12,-
Een eerste impressie
Wil je impressie krijgen van wat je te zien krijg tijdens de fotoreis? Bekijk dan deze video over mijn reis in Slovenië van vorig jaar en de foto's die ik daar heb gemaakt en de foto's van die reis.

Een beeld van een dag in Slovenië

Boeken
Het is aan te raden om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Peter Nolten Fotografie is niet verantwoordelijk voor het boeken van de vliegticket en bijkomende kosten. Ik raad je aan om de vlucht pas te boeken wanneer zeker is dat er voldoende deelnemers en de fotoreis met 100% zekerheid door gaat.

Je wordt toegevoegd aan een whatsapp groep waar je de andere deelnemers alvast kan leren kennen. Ook is er een maand voor vertrek een online meeting waarin we elkaar leren kennen en je vragen kunt stellen.

Garantieregeling
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Aanmelden voor fotoreis
Verzenden
Bedankt voor je aanmelding, de vakantie kan beginnen! Ik stuur je zsm de bevestiging. Let op: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

Bekijk dit ook eens

Back to Top