Fotoreis Roemenië herfst 2023
Roemenië is een prachtig land met hoge bergen en veel loofbossen, waardoor in de herfst het landschap oranje en rood kleurt, gemengd met donkergroene dennenbossen en kale pieken. Doordat het land zich vooral ontwikkeld in de grote steden die ver uit elkaar liggen, is het tussengelegen landschap nog landelijk en wild. We richten ons met deze workshop vooral op landschapsfotografie, maar zullen ook de tijd nemen om andere aspecten van het land te bezichtigen en te fotograferen. Zoals het bekende vermeende kasteel van Dracula in Bran en het moderne sprookjesachtige kasteel van Peles.

Uitzicht vanaf de Bran-Rucarpas

Wat gaan we doen
Deze fotoreis leidt je door de magische bossen en bergen van Roemenië. Vanaf het vliegveld van Boekarest rijden we direct naar het noorden, direct richting de bergen. We verblijven in de buurt van het paleis van Peles en gaan het Bucegi gebergte in, daarna rijden we door naar de Transfagarasan, een bijzondere pas over het Fagaras gebergte met aan de zuidzijde een prachtig meer met nog meer prachtige oranje bomen, gemixt met naaldbomen waardoor er mooie contrasten ontstaan. Na deze uitstap rijden we naar de omgeving van Brasov, een middeleeuwste stad tussen de bergen, met rondom kastelen, grotten, skigebieden en nog meer bossen.

Afhankelijk van de groepsgrootte rijden we in een ruime auto of een 7 persoonsbus, met voldoende ruimte voor je bagage en fotografiegear. We fotograferen voornamelijk in de buurt van de weg, maar soms maken we een korte wandeling om bij het uitzichtpunt te komen. Je hebt geen goede conditie te hebben om mee te gaan met deze reis. Omdat de groep niet te groot is, is er voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding bij je fotografie. Elke dag is weer een nieuwe workshop. Ook nemen we een avond de tijd om de foto's te bekijken op een laptop of iPad.

Overnachtingen zijn in hotels. Je deelt de kamer samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht, maar hebt altijd een eigen bed om in te slapen. Een privékamer is te boeken tegen meerkosten. Laat dat weten in de opmerkingen als je daar gebruik van wilt maken.

De kosten voor de reis zijn €1.199,-.

Het vliegticket is niet inbegrepen in prijs. Vlieg zelf met KLM van Amsterdam naar Boekarest, details ontvang je na inschrijving voor de workshop.

Prachtig licht in het gebergte van Bucegi

Programma

Dag 0-2
De eerste dagen besteden we midden in de Karpaten. Dit ruige gebergte heeft veel oerbossen, wat in de herfst gelijk staat aan veel prachtig oranje en rood gekleurde bossen. Maar naast oerbossen vind je hier ook prachtige cultuur met indrukwekkende kastelen in een nog indrukwekkender landschap.

Dag 3-5
Roemenië heeft niet alleen prachtige oerbossen, maar ook hoge bergen en bijzondere plekken om te verblijven. We verblijven te midden van de hoge pieken van het Fagaraș gebergte, waar we de bergen in trekken voor een combinatie van loofbossen en wilde pieken. Met de donkere nachten in de bergen is er ook de kans om aan astro fotografie te doen.

Dag 6-7
De laatste dagen verblijven we in de prachtige omgeving van Bran, net ten noorden van de Karpaten. Vanuit hier maken we uitstapjes de bergen en bossen in waar we de tijd nemen om wat cultuur te snuiven, maar vooral ook om prachtige landschapsfoto’s te maken. Watervallen, bergtoppen en natuurlijk knal oranje bossen.

Uiteraard wordt in het programma rekening gehouden met het weer. De exacte locaties worden aangepast om op een zo goed mogelijk moment ter plekke te zijn. Desalniettemin is niet te voorkomen dat het nat kan zijn. Een week vooraf hoor je de weersverwachting van me. We zullen een aantal autoritten doen (maximaal 4 uur), de infrastructuur in Roemenië is niet optimaal, dus reizen duurt wat langer. We verblijven op drie verschillende locaties en rijden vanaf daar naar locaties in de buurt zodat we meer tijd besteden aan fotografie dan aan rijden.

Het draculakasteel van Bran

Voor wie
Deze fotoreis is voor iedereen die is geïnteresseerd in net even iets anders, maar ook in heel veel moois. Niet de gebaande paden van Ijsland of Madeira, maar juist net even de onbekende hoek. Voor de fotograaf die houdt van felle herfstkleuren en mooie bergen.

Deelnemers
Minimaal 2 en maximaal 7 deelnemer
Nog 4 plekken beschikbaar

Wanneer:
Herfst 2023: zaterdag 14 oktober t/m zaterdag 21 oktober 2023

Prijs:
€1.199,-

Uitzicht vanaf de Transfagarasan

Inbegrepen
- Professionele fotografie begeleiding
- Begeleiding in foto bewerking
- Overnachtingen in hotels inclusief ontbijt
- Verblijf in losse bedden op 2 persoonskamers
- Vervoer in Roemenië
- Entree kasteel Bran
- Gondel in Poiana Brasov
- Entree + fotografie toelage kasteel Peles

Niet inbegrepen
- Vlucht naar Boekarest
- Eten en drinken
- Reis- en annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven
- Toeslag privé slaapkamer € 500,-
- Toeslag garantieregeling STO Garant € 12,-

Boeken
Het is aan te raden om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Peter Nolten Fotografie is niet verantwoordelijk voor het boeken van de vliegticket en bijkomende kosten.

Je wordt toegevoegd aan een whatsapp groep waar je de andere deelnemers alvast kan leren kennen. Ook is er een maand voor vertrek een online meeting waarin we elkaar leren kennen en je vragen kunt stellen.

Garantieregeling
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Kleurrijk berkenbos bij Rasnov

Een eerste impressie
Wil je impressie krijgen van wat je te zien krijg tijdens de fotoreis? Bekijk dan eens deze twee video's van de fotoreis van 2022 en foto's van die reis.

Impressie fotoreis dag 4-5

Impressie fotoreis dag 6

Reviews
Dit jaar een fotoreis naar Roemenie gemaakt onder leiding van Peter Nolten. De reis was super georganiseerd en Roemenië was geweldig, vooral in de herfst de tijd dat wij er waren. Ik heb veel geleerd van de aanwijzingen en uitleg op fotogebied van Peter. Ik kan je deze fotoreis zeker aanbevelen.
-
Ben van Elswijk
De herfstkleuren in Roemenië hebben mijn verwachtingen ruim overtroffen, zeker op de bezochte locaties. De route is zeer afwisselend, met hoge bergmeren, oude en zeer fotogenieke kastelen en panoramische wegen met schitterende uitzichten!! Peter heeft een uitstekende fotografische kennis en staat altijd klaar om te helpen, maar is vooral ook heel gezellig. Deze fotoreis naar Roemenië, is een grote aanrader!!!
-
Sander Groenendijk
Aanmelden voor fotoreis
Verzenden
Bedankt voor je aanmelding, de vakantie kan beginnen! Ik stuur je zsm de bevestiging. Let op: Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
Back to Top