Workshop Bosfotografie
In deze workshop gaan we een van de mooiste bossen van Nederland in. Het bos van Amerongen heeft veel verschillende delen bos en staat voor mij vooral bekend om zijn hoge bomen. Wat ook bijzonder is aan dit bos, is dat er veel plekken zijn die net even wat meer open zijn op de bosvloer, waardoor licht makkelijker doordringt. We gaan met een kleine groep het bos in op zoek naar composities, verwacht geen lichtharpen, maar vooral een oefening in het vinden van composities. We gaan werken met de 50 stappen techniek, waarbij we om de 50 stappen allemaal een compositie proberen te vinden. Deze composities bespreken we, waardoor we samen meer leren over composities en ons oog voor composities trainen. Voor deze cursus hoef je niet veel kennis van fotografie te hebben. Het helpt om je camera goed te kennen, maar indien je daar meer moeite mee hebt krijg je daar ook uitleg over.

Leren door te doen
De workshop duurt 2 uur in en is zo opgezet dat je leert door te doen. Ik geloof er in dat je meer leert door te doen, dan door te luisteren. Vanaf de eerste foto ben jij dus zelf bezig en begeleid ik je door vragen te stellen over fotografie. Op deze manier blijft de informatie naar mijn idee het beste hangen. Na de workshop heb jij meer kennis over hoe je een compositie vindt en deze sterker kan maken.

Data
Zaterdag 6 mei | Amerongen | 06:00 - 08:00

Inhoud
In deze workshop leer je onder andere over:
- Het vinden van composities
- Compositieregels
- Balans in compositie
- Camera instellingen
Achteraf kun je mij jouw foto’s nog toesturen voor extra feedback.

Locatie
Het bos van Amerongen ligt op de Utrechtse Heuvelrug en is een van de oudste bossen in de regio met dennen die dateren uit 1770. Dit geeft het bos wat grotere bomen dan de omgeving, wat prachtig is voor landschapfotografie. Daarnaast ligt het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug ook in het Amerongse Bos met 69 meter. Hierdoor is het gebied net wat meer glooiend wat composities ten goede komt. We verzamelen bij een kleine parkeerplek in het bos, waardoor we gelijk in het hart van het bos staan en meteen kunnen beginnen met de workshop.

Vervoer
Beide locaties zijn goed te bereiken met de auto, maar helaas niet met het openbaar vervoer. Wil je toch met het openbaar vervoer komen? Laat het dan even weten in de opmerkingen, dan kijk ik of je met mij of een andere deelnemer mee kan rijden.

Niveau
De workshop is voor beginners tot gevorderden. Je kunt mee doen op elk niveau.  

Apparatuur
- Voor de workshop heb je een camera nodig waarop je zelf je instelling kunt bepalen. Dit kan met elke moderne camera.
- Een statief is niet per se nodig, maar ik vind het altijd wel fijn om met een statief te fotograferen. Het geeft iets meer rust om een compositie te bespreken.
- Filters zijn niet per se nodig. Een polarisatiefilter kan soms iets helpen. Een grijs of een grijsverloopfilter zijn niet nodig voor bosfotografie.

Prijs
De kosten voor de workshop zijn €69,- per deelnemer. Dit betaal je aan het einde van de workshop via een betaalverzoek.

Ben je deel van mijn Petje.af vanaf f/8 of heb je een volle stempelkaart? Dan krijg je korting op deze workshop!

Aantal deelnemers
Er is een minimum van 2 deelnemers en een maximum van 5.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door het contactformulier hieronder in te vullen. Ik zal je aanmelding zo spoedig mogelijk bevestigen.

Bekijk hier een video van deze locatie

Meld mij aan
Bedankt voor je aanmelding!
Back to Top