Workshop Compositie doe je met je benen
Composities vind je niet alleen door je camera te draaien en in- of uit te zoomen. Composities vind je door te bewegen. In deze workshops verkennen we wat er gebeurt als je net even ergens anders gaat staan. Wat heeft dit voor invloed op je compositie? En natuurlijk ook de vraag, wat is dan het beste. Een hele workshop dus over compositie en balans. Dit doen we op het Leersumse Veld en in de Loonse en Drunense Duinen. Beide locaties hebben meerdere prachtige bomen en omdat bomen niet bewegen hebben we alle tijd om compositie te oefenen. Voor deze cursus hoef je niet veel kennis van fotografie te hebben. Het helpt om je camera goed te kennen, maar indien je daar meer moeite mee hebt krijg je daar ook uitleg over.
Leren door te doen
De workshop duurt 3 uur in en is zo opgezet dat je leert door te doen. Ik geloof er in dat je meer leert door te doen, dan door te luisteren. Vanaf de eerste foto ben jij dus zelf bezig en begeleid ik je door vragen te stellen over fotografie. Op deze manier blijft de informatie naar mijn idee het beste hangen. Na de workshop heb jij meer kennis over hoe je een compositie vindt en deze sterker kan maken.

Datum
Zondag 9 juli | Loonse en Drunense Duinen | 14:00 - 17:00

Inhoud
In deze workshop leer je onder andere over:
- Het vinden en herkennen van een compositie
- Balans aanbrengen in je compositie
- Aanscherpen en verbeteren van je compositie
Achteraf kun je mij jouw foto’s nog toesturen voor extra feedback.

Locatie
De Loonse en Drunense duinen is een natuurgebied in Noord-Brabant. Op de grote open vlakte staan veel losse bomen waar mooie composities mee te maken zijn. Daarnaast is er vaak een kleine laag mist in de vroege ochtend, wat de locatie nog spectaculairder maakt. Omdat we vlak achter de duinen verzamelen bij het restaurant Roestelberg lopen we zo de duinen in. Mijn twee favoriete composities liggen op enkele minuten ploeteren door het zand.

Vervoer
Beide locaties zijn goed te bereiken met de auto (bij het Leersumse Veld is er zelf een oplaadpunt voor electrische auto's), maar helaas niet met het openbaar vervoer. Wil je toch met het openbaar vervoer komen? Laat het dan even weten in de opmerkingen, dan kijk ik of je met mij of een andere deelnemer mee kan rijden.

Niveau
De workshop is voor beginners tot gevorderden. Je kunt mee doen op elk niveau.  

Apparatuur
- Voor de workshop heb je een camera nodig waarop je zelf je instelling kunt bepalen. Dit kan met elke moderne camera.
- Een statief is aan te raden, maar niet per se nodig. Ik vind een statief prettig werken om in alle rust een compositie te kunnen verbeteren en raad het je dan ook aan.

Prijs
De kosten voor de workshop zijn €69,- per deelnemer. Dit betaal je aan het einde van de workshop via een betaalverzoek.

Ben je deel van mijn Petje.af vanaf f/8 of heb je een volle stempelkaart? Dan krijg je korting op deze workshop!

Aantal deelnemers
Er is een minimum van 2 deelnemers en een maximum van 5.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door het contactformulier hieronder in te vullen. Ik zal je aanmelding zo spoedig mogelijk bevestigen.

Bekijk hier een video van het Leersumse Veld

Meld mij aan
Bedankt voor je aanmelding!
Back to Top