Workshop Echt Zuid-Holland
Fotograferen in Zuid-Holland vind ik niet altijd even makkelijk. Er zijn weinig echt mooie landschappen, maar wat we wel hebben zijn molens! Een van de mooiste en best geplaatste molens is de Broekmolen in de buurt van Streefkerk. Net even weg van de drukte van Kinderdijk geeft deze molen de mogelijkheid om in alle rust te oefenen op het plaatsen en fotograferen van molens. Daarnaast werkt de locatie zowel bij zonsopkomst als zonsondergang, dus er is altijd kans op iets moois! Voor deze cursus hoef je niet veel kennis van fotografie te hebben. Het helpt om je camera goed te kennen, maar indien je daar meer moeite mee hebt krijg je daar ook uitleg over.
Leren door te doen
De workshop duurt 2 a 3 uur in en is zo opgezet dat je leert door te doen. Ik geloof er in dat je meer leert door te doen, dan door te luisteren. Vanaf de eerste foto ben jij dus zelf bezig en begeleid ik je door vragen te stellen over fotografie. Op deze manier blijft de informatie naar mijn idee het beste hangen. Na de workshop heb jij meer kennis over hoe je een compositie vindt en deze sterker kan maken.

Data
Zondag 25 juni | 19:15 - 22:15

Inhoud
In deze workshop leer je onder andere over:
- Camera instellingen
- Balans in compositie
- Bracketing vs. graduele filters
Achteraf kun je mij jouw foto’s nog toesturen voor extra feedback.

Locatie
De Broekmolen staat eenzaam en alleen, maar is daarom juist een geweldig onderwerp. De molen uit 1581 is recent gerestaureerd en ziet er geweldig uit. De plaatsing langs het water en de mogelijkheid die je daarom hebt om de molen vanaf alle kanten te fotograferen maakt het een veel gefotografeerde molen. Maar er is altijd wel een eigen draai aan te geven.

Vervoer
De locatie is goed te bereiken met de auto, maar helaas niet met het openbaar vervoer. Wil je toch met het openbaar vervoer komen? Laat het dan even weten in de opmerkingen, dan kijk ik of je met mij of een andere deelnemer mee kan rijden.

Niveau
De workshop is voor beginners tot gevorderden. Je kunt mee doen op elk niveau.  

Apparatuur
- Voor de workshop heb je een camera nodig waarop je zelf je instelling kunt bepalen. Dit kan met elke moderne camera.
- Een statief is aan te raden, maar niet per se nodig. Vooral rondom de zonsopkomst en zonsondergang kunnen de sluitertijden langer worden en dan is het prettig om een statief te hebben. Daarnaast zal het mogelijk nodig zijn om een hdr te maken, wat ook makkelijker werkt op een statief.
- Graduele filters zijn prettig om te hebben voor deze workshop, maar ook zonder filters zijn er manieren om een zonsopkomst goed te fotograferen. Het vergt echter iets meer werk in nabewerking.

Prijs
De kosten voor de workshop zijn €69,- per deelnemer. Dit betaal je aan het einde van de workshop via een betaalverzoek.

Ben je deel van mijn Petje.af vanaf f/8 of heb je een volle stempelkaart? Dan krijg je korting op deze workshop!

Aantal deelnemers
Er is een minimum van 2 deelnemers en een maximum van 5.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door het contactformulier hieronder in te vullen. Ik zal je aanmelding zo spoedig mogelijk bevestigen.

Bekijk hier een video van deze locatie

Meld mij aan
Bedankt voor je aanmelding!
Back to Top