Workshop Filters & Statieven
Filters en statieven zijn heel nuttige hulpmiddelen in landschapsfotografie. Omdat we het weer en licht niet kunnen controleren moeten we gebruik maken van filters en statieven om toch het gewenste resultaat te behalen. Er is veel mogelijk in nabewerking door bijvoorbeeld hdr-bracketing te gebruiken, maar het werkt toch lekkerder als je alles al in je camera goed kunt krijgen. En dat gaan we doen in deze workshop! Daarnaast is de workshop zo gepland dat we voldoende tijd hebben om te oefenen en klaar te zijn voor de zonsondergang. Neem je statief en filters mee en dan hopen we samen op een prachtige zonsondergang erbij.
Leren door te doen
De workshop duurt 3 uur in en is zo opgezet dat je leert door te doen. Ik geloof er in dat je meer leert door te doen, dan door te luisteren. Vanaf de eerste foto ben jij dus zelf bezig en begeleid ik je door vragen te stellen over fotografie. Op deze manier blijft de informatie naar mijn idee het beste hangen.

Inhoud
In deze workshop leer je onder andere over:
- Het gebruik van grijs of ND-filters voor lange sluitertijden
- Het gebruik van grijsverloops- of graduele nd-filters
- Beste manieren om je statief te gebruiken
Achteraf kun je mij jouw foto’s nog toesturen voor extra feedback.

Data en locaties
Zaterdag 25 februari | Petten | 15:30 - 18:30
Zondag 9 juli | Nieuw-Haamstede | 19:15 - 22:15

Locatie
Je hebt de keuze uit twee prachtige locaties voor deze workshop namelijk het Palendorp in Petten en het strand van Nieuw-Haamstede.

Palendorp in Petten
Op het strand van Petten staat een kunstinstallatie met palen die een dorp voorstelt. In het midden staat een kerk en eromheen staan verschillende huizen. Door je goed de plaatsen kun je met de palen een mooie compositie maken. Met hoog water staan de palen in het water waardoor je super kan spelen met lange sluitertijden en graduele filters.

Nieuw-Haamstede
Het strand bij Nieuw-Haamstede bevat veel pieren die het water in lopen ter verdediging van de kust. Sommige zijn 2 meter hoog, andere misschien net 50 centimeter. Hierdoor is er altijd wel een pier die er mooi uit ziet. Als het water uitgaand is komen er ook nog eens mooie lijnen in het zand. Met een goede reflectie van een zonsondergang is de compositie compleet.

Vervoer
Beide locaties zijn goed te bereiken met de auto, maar helaas niet met het openbaar vervoer. Wil je toch met het openbaar vervoer komen? Laat het dan even weten in de opmerkingen, dan kijk ik of je met mij of een andere deelnemer mee kan rijden.

Niveau
De workshop is voor gevorderden. Voor de workshop moet je weten hoe je camera werkt en hier bekend mee zijn.

Apparatuur
- Voor de workshop heb je een camera nodig waarop je zelf je instelling kunt bepalen. Dit kan met elke moderne camera.
- Daarnaast neem je zelf een statief en filters mee. Bij voorkeur heb je verschillende soorten filters zoals grijsfilters, grijsverloopfilters en een polarisatiefilter.

Prijs
De kosten voor de workshop zijn €69,- per deelnemer. Dit betaal je aan het einde van de workshop via een betaalverzoek.

Ben je deel van mijn Petje.af vanaf f/8 of heb je een volle stempelkaart? Dan krijg je korting op deze workshop!

Aantal deelnemers
Er is een minimum van 2 deelnemers en een maximum van 5.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door het contactformulier hieronder in te vullen. Ik zal je aanmelding zo spoedig mogelijk bevestigen. 

Bekijk hier een video van het Palendorp in Petten

Meld mij aan
Bedankt voor je aanmelding!

Bekijk dit ook eens

Back to Top