Workshop Landschapsfotografie - basis
Als jij net bent begonnen met landschapsfotografie of gewoon even je kennis weer op wilt halen is dit de workshop voor jou! Je leert hoe je jouw camera beheerst en welke instellingen je gebruikt om tot een zo goed mogelijke foto te komen. Dat doen we door de belichtingsdriehoek door te nemen, dus het te hebben over diafragma, sluitertijd en iso. Om dat zo goed mogelijk te leren zullen we alles in de M-stand van je camera fotograferen. Dat klinkt heel spannend en uitdagend, maar het valt best wel mee en is de beste manier om te leren hoe je camera eigenlijk werkt. Als alles goed gaat kijken we ook nog naar compositie en kom je hopelijk met een prachtige foto thuis. Voor deze cursus hoef je dus nog helemaal geen kennis van fotografie te hebben. Daar is deze workshops juist voor bedoeld!
Leren door te doen
De workshop duurt 3 uur in en is zo opgezet dat je leert door te doen. Uiteraard krijg je ook een stukje theorie mee, maar daarna ga je gelijk ermee aan de slag. Ik geloof er in dat je meer leert door te doen, dan door te luisteren. Na de workshop heb je een basis kennis van de belichtingsdriehoek en compostie. Door dit zo veel mogelijk toe te passen wordt jij een steeds betere landschapsfotograaf.

Data
Zondag 19 februari | Loonse en Drunense Duinen | 07:15 - 10:15

Inhoud
In deze workshop leer je onder andere over:
- Jouw camera
- Camera instellingen
- Belichtingsdriehoek
- Fotograferen in de M-stand
Achteraf kun je mij jouw foto’s nog toesturen voor extra feedback.

Locatie
De Loonse en Drunense duinen is een natuurgebied in Noord-Brabant. Op de grote open vlakte staan veel losse bomen waar mooie composities mee te maken zijn. Daarnaast is er vaak een kleine laag mist in de vroege ochtend, wat de locatie nog spectaculairder maakt. Omdat we vlak achter de duinen verzamelen bij het restaurant Roestelberg lopen we zo de duinen in. Mijn twee favoriete composities liggen op enkele minuten ploeteren door het zand.

Vervoer
De Loonse en Drunense duinen zijn goed te bereiken met de auto, maar helaas niet met het openbaar vervoer. Wil je toch met het openbaar vervoer komen? Laat het dan even weten in de opmerkingen, dan kijk ik of je met mij of een andere deelnemer mee kan rijden.

Niveau
Deze workshop is voor fotografen die net beginnen of normaal altijd in Av of Auto modus fotograferen. Je hoeft geen kennis te hebben van hoe alles werkt, maar als je dat wel een beetje hebt ben je natuurlijk ook altijd welkom!

Apparatuur
Voor de workshop heb je een camera nodig waarop je zelf je instelling kunt bepalen. Dit kan met elke moderne camera. Het helpt als je weet hoe je het diafragma, de sluitertijd en de iso aan moet passen. Weet je dat niet, neem dan je boekje mee.
Een statief is aan te raden. Vooral rondom de zonsopkomst kunnen de sluitertijden langer worden en dan is het prettig om een statief te hebben. Daarnaast zal het mogelijk nodig zijn om een hdr te maken, wat ook makkelijker werkt op een statief.

Prijs
De kosten voor de workshop zijn €69,- per deelnemer. Dit betaal je aan het einde van de workshop via een betaalverzoek.

Ben je deel van mijn Petje.af vanaf f/8 of heb je een volle stempelkaart? Dan krijg je korting op deze workshop!

Aantal deelnemers
Er is een minimum van 2 deelnemers en een maximum van 5.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door het contactformulier hieronder in te vullen. Ik zal je aanmelding zo spoedig mogelijk bevestigen.

Bekijk hier een video van Nieuw-Haamstede

Meld mij aan
Bedankt voor je aanmelding!

Bekijk dit ook eens

Back to Top