Workshop Oisterwijkse Bossen en Vennen
Deze locatie heeft de potentie om de mooiste zonsopkomst locatie van Nederland te zijn, maar heeft ook de potentie om een grote uitdaging te zijn. Wat wil je nog meer in een fotolocatie? Uitdaging met kans op geweldige resultaten, je moet er alleen wel even vroeg je bed voor uit. We gaan met een kleine groep de Oisterwijkse Bossen en Vennen in op zoek naar composities. Voor deze cursus hoef je niet veel kennis van fotografie te hebben. Het helpt om je camera goed te kennen, maar indien je daar meer moeite mee hebt krijg je daar ook uitleg over.
Leren door te doen
De workshop duurt 2 uur in en is zo opgezet dat je leert door te doen. Ik geloof er in dat je meer leert door te doen, dan door te luisteren. Vanaf de eerste foto ben jij dus zelf bezig en begeleid ik je door vragen te stellen over fotografie. Op deze manier blijft de informatie naar mijn idee het beste hangen. Na de workshop heb jij meer kennis over hoe je een compositie vindt en deze sterker kan maken.

Data
Zaterdag 22 april | 06:00 - 08:00

Inhoud
In deze workshop leer je onder andere over:
- Camera instellingen
- Balans in compositie
- Bracketing vs. graduele filters
Achteraf kun je mij jouw foto’s nog toesturen voor extra feedback.

Locatie
De Oisterwijkse Bossen en Vennen is een natuurgebied net ten zuidoosten van Tilburg. De naam zegt het al, maar hier vindt je mistige vennen en prachtige bossen. In de vennen zijn eilandjes over die als goed onderwerp kunnen dienen in je compositie. Maar je vind er ook grote bossen en open vlaktes. Oftewel eigenlijk 3 verschillende landschapstypen op één locatie! We verzamelen in de bossen op een kleine parkeerplek vanwaar we een kleine hobbel over gaan en gelijk bij de beste composities zijn.

Vervoer
We verzamelen op een kleine parkeerplaats, dus niet op de officiele parkeerplaats. Ik stuur je een week van tevoren de exacte locatie. Daarnaast zijn de Oisterwijkse Bossen en Vennen ook heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer! Vanaf station Oisterwijk ben je in 15 minuten met een OV-fiets op de locatie. Mocht je nou geen abonnement hebben voor een OV-fiets, dan kan ik je ophalen bij het station. Laat even weten als je hier gebruik van wilt maken.

Niveau
De workshop is voor beginners tot gevorderden. Je kunt mee doen op elk niveau.  

Apparatuur
- Voor de workshop heb je een camera nodig waarop je zelf je instelling kunt bepalen. Dit kan met elke moderne camera.
- Een statief is aan te raden. Vooral rondom de zonsopkomst kunnen de sluitertijden langer worden en dan is het prettig om een statief te hebben. Daarnaast zal het mogelijk nodig zijn om een hdr te maken, wat ook makkelijker werkt op een statief.
- Graduele filters zijn prettig om te hebben voor deze workshop, maar ook zonder filters zijn er manieren om een zonsopkomst goed te fotograferen. Het vergt echter iets meer werk in nabewerking.

Prijs
De kosten voor de workshop zijn €69,- per deelnemer. Dit betaal je aan het einde van de workshop via een betaalverzoek.

Ben je deel van mijn Petje.af vanaf f/8 of heb je een volle stempelkaart? Dan krijg je korting op deze workshop!

Aantal deelnemers
Er is een minimum van 2 deelnemers en een maximum van 5.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door het contactformulier hieronder in te vullen. Ik zal je aanmelding zo spoedig mogelijk bevestigen.

Bekijk hier een video van deze locatie

Meld mij aan
Bedankt voor je aanmelding!

Bekijk dit ook eens

Back to Top