Workshop Composities op het Strand
Tijdens de workshop bezoeken we een strand waar altijd wel een compositie te vinden is. Je kunt kiezen uit het strand van Oostvoorne of de 2de Maasvlakte. We gaan op zoek naar mooie lijnen in het zand, plassen met reflecties en een bijzondere achtergrond en proberen hier composities mee te maken. De workshop is zo gepland dat we voldoende tijd hebben om een favoriete compositie te vinden en die op te zetten voor de zonsondergang. Voor deze cursus hoef je niet veel kennis van fotografie te hebben. Het helpt om je camera goed te kennen, maar indien je daar meer moeite mee hebt krijg je daar ook uitleg over.
Leren door te doen
De workshop duurt 3 uur in en is zo opgezet dat je leert door te doen. Ik geloof er in dat je meer leert door te doen, dan door te luisteren. Vanaf de eerste foto ben jij dus zelf bezig en begeleid ik je door vragen te stellen over fotografie. Op deze manier blijft de informatie naar mijn idee het beste hangen. Na de workshop heb jij meer kennis over hoe je een compositie vindt en deze sterker kan maken.

Datum
Zondag 7 mei | Oostvoorne | 18:30 - 21:30

Inhoud
In deze workshop leer je onder andere over:
- Camera instellingen
- Balans in compositie
- Bracketing vs. graduele filters
- Werken met lange sluitertijden
Achteraf kun je mij jouw foto’s nog toesturen voor extra feedback.

Locatie
Oostvoorne Strand
Het strand van Oostvoorne is heel erg plat, wat het niet altijd makkelijk maakt om een compositie te vinden, maar gelukkig zorgt het platte strand ook voor mooie poeltjes. Daar is met goed weer vaak wel een mooie reflectie te vinden. Wat ook gelijk zorgt voor een uitdaging, want hoe ga je nou goed om met het verschil in belichting en focus. We verzamelen op de parkeerplaats die naar het strand toe leidt. Na een korte wandeling door het zand zijn we op het strand en is tijd om te fotograferen!

Vervoer
Beide locaties zijn goed te bereiken met de auto, maar helaas niet met het openbaar vervoer. Wil je toch met het openbaar vervoer komen? Laat het dan even weten in de opmerkingen, dan kijk ik of je met mij of een andere deelnemer mee kan rijden.

Niveau
De workshop is voor beginners tot gevorderden. Je kunt mee doen op elk niveau.  

Apparatuur
- Voor de workshop heb je een camera nodig waarop je zelf je instelling kunt bepalen. Dit kan met elke moderne camera.
- Een statief is aan te raden, maar niet per se nodig. Vooral rondom de zonsondergang kunnen de sluitertijden langer worden en dan is het prettig om een statief te hebben. Daarnaast zal het mogelijk nodig zijn om een hdr te maken, wat ook makkelijker werkt op een statief.
- Graduele filters zijn prettig om te hebben voor deze workshop, maar ook zonder filters zijn er manieren om een zonsopkomst goed te fotograferen. Het vergt echter iets meer werk in nabewerking.

Prijs
De kosten voor de workshop zijn €69,- per deelnemer. Dit betaal je aan het einde van de workshop via een betaalverzoek.

Ben je deel van mijn Petje.af vanaf f/8 of heb je een volle stempelkaart? Dan krijg je korting op deze workshop!

Aantal deelnemers
Er is een minimum van 2 deelnemers en een maximum van 5.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door het contactformulier hieronder in te vullen. Ik zal je aanmelding zo spoedig mogelijk bevestigen.

Bekijk hier een video van deze locatie

Meld mij aan
Bedankt voor je aanmelding!
Back to Top