Workshop Vroege Vogels
UITVERKOCHT

Bekijk ook eens de workshop Licht en Lijnen of Composities op het strand.

Landschapsfotografie gaat niet alleen om fotografie, maar ook om de ervaring van het buiten zijn. En vroeg in de ochtend buiten zijn wanneer de rest van de wereld nog slaapt is een van die ervaringen die je als landschapsfotograaf moet mee maken denk ik. Helaas is vroeg op staan is niet altijd even makkelijk, vooral als het midden in de zomer is. Deze workshop helpt jou om er een keer echt vroeg uit te gaan en te genieten van de stilte van dat moment. We gaan met een kleine groep de Loonse en Drunense duinen in op zoek naar composities. Voor deze cursus hoef je niet veel kennis van fotografie te hebben. Het helpt om je camera goed te kennen, maar indien je daar meer moeite mee hebt krijg je daar ook uitleg over.
Leren door te doen
De workshop duurt 2 uur in en is zo opgezet dat je leert door te doen. Ik geloof er in dat je meer leert door te doen, dan door te luisteren. Vanaf de eerste foto ben jij dus zelf bezig en begeleid ik je door vragen te stellen over fotografie. Op deze manier blijft de informatie naar mijn idee het beste hangen. Na de workshop heb jij meer kennis over hoe je een compositie vindt en deze sterker kan maken.

Datum
Zaterdag 17 september
06:30 - 08:30

Inhoud
In deze workshop leer je onder andere over:
- Camera instellingen
- Balans in compositie
- Bracketing vs. graduele filters
Achteraf kun je mij jouw foto’s nog toesturen voor extra feedback.

Locatie
De Loonse en Drunense duinen is een natuurgebied in brabant. Op de grote open vlakte staan veel losse bomen waar mooie composities mee te maken zijn. Daarnaast is er vaak een kleine laag mist in de vroege ochtend, wat de locatie nog spectaculairder maakt. Omdat we vlak achter de duinen verzamelen bij het restaurant Roestelberg lopen we zo de duinen in. Mijn twee favoriete composities liggen op enkele minuten ploeteren door het zand.

Niveau
De workshop is voor beginners tot gevorderden. Je kunt mee doen op elk niveau.  

Apparatuur
Voor de workshop heb je een camera nodig waarop je zelf je instelling kunt bepalen. Dit kan met elke moderne camera.
Een statief is aan te raden. Vooral rondom de zonsopkomst kunnen de sluitertijden langer worden en dan is het prettig om een statief te hebben. Daarnaast zal het mogelijk nodig zijn om een hdr te maken, wat ook makkelijker werkt op een statief.
Graduele filters zijn prettig om te hebben voor deze workshop, maar ook zonder filters zijn er manieren om een zonsopkomst goed te fotograferen. Het vergt echter iets meer werk in nabewerking.

Prijs
De kosten voor de workshop zijn €60,- per deelnemer.

Aantal deelnemers
Er is een minimum van 2 deelnemers en een maximum van 4.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door het contactformulier hieronder in te vullen. Ik zal je aanmelding zo spoedig mogelijk bevestigen.

Bekijk hier een video van deze locatie

Meld mij aan
Bedankt voor je aanmelding!

You may also like

Back to Top