Ik wou al een tijdje terug naar dit prachtige kasteel en nu had ik eindelijk een goede reden en de tijd. Dit kasteel is namelijk onderdeel van de fotoreis naar Roemeniƫ in de zomer van 2023. Ik durf te wedden dat het dan beter weer is.

Onderweg naar het westen van Roemeniƫ wist ik al dat dit een hele zware opgave ging worden. Hoe ga ik zo'n mooi kasteel mooi fotograferen in dit hele saaie weer. Op de snelweg was er soms maar 50 meter zicht en gelukkig wist ik waar ik naar toe ging, anders was ik omgekeerd. Na in mijn kamer te zijn ingecheckt liep ik naar het kasteel om eens te kijken hoe het kasteel erbij stond. Zoals altijd stelde het kasteel niet teleur, beetje jammer alleen dat het weer dat wel deed.
Dit waren echt wel de slechtst mogelijke condities om mijn favoriete kasteel te fotograferen. Daarom besloot ik om iets te doen wat ik de vorige keren dat ik hier was, nog niet had gedaan. Ik besloot om helemaal rondom het kasteel te lopen op zoek naar een ander standpunt, iets nieuws, iets wat andere nog niet hebben gefotografeerd. Helaas was dat net zo onsuccesvol als het weer. Ik heb er niet eens iets van gefilmd, zo weinig zag je het kasteel.

Toen begon ik me echt moedeloos te voelen. Ik liep nog eenmaal voor het kasteel langs, maar besloot om toch nog een ander uitzichtpunt te proberen, weer niets... Dan maar wachten op het blauwe uur en ondertussen in het naast gelegen restaurant een soepje met een biertje halen. Zowaar was dit eens een goede beslissing. Na het eten trok ik terug naar het kasteel en waren de lichten aan! Helaas was het al zo donker dat het blauwe uur een beetje voorbij was, maar gelukkig mocht ik van de beveiliging nog even snel een paar foto's maken. Dus daar maakte ik ook goed gebruik van.
Omdat ik nu twee foto's in de pocket had, kon ik met een gerust hart terug naar mijn kamer en kon ik die eens gaan bewerken. De edits op deze foto's zijn best extreem, maar je ziet het eigenlijk niet eens heel erg en dat is nou net de bedoeling ervan.

Toen ik het weer voor de volgende dag bekeek werd ik daar niet heel veel vrolijker van, meer grauw weer en laag hangende bewolking. Toch zette ik de wekker op tijd en liep ik om half 7 weer richting het kasteel. Dit keer met zelfs nog wat regen erbij... Dat beloofde niet veel goeds. Gelukkig stond het hek open en kon ik zo door lopen richting het kasteel ook al zou het kasteel pas 2 uur later open gaan. Super! Dat zorgde er namelijk voor dat ik de hele loopbrug voor mijzelf had en geloof me, dat is hier zeldzaam.
Even later ging het licht op het kasteel uit, maar bleef in het kasteel het licht nog aan. Ik dacht op dat moment dat het niet veel zou worden, maar achteraf gezien is dat misschien juist wel mijn favoriete foto geworden.

Maar omdat ik het niet meer zo zag zitten en de bewolking nog lager kwam te hangen begon de moed mij in de schoenen te zakken. Inmiddels hingen de wolken rond de top van de toren en was ik er wel klaar mee. Op de camera leek de nadruk vooral te komen liggen op de loopbrug en niet meer op het kasteel. Maar achteraf gezien bleek dat juist ook wel heel mooi te zijn en ik die foto misschien nog wel mooier geworden dan de foto's hiervoor.

Al met al toch nog een redelijk geslaagde foto missie al leek het dat niet te worden.

Bekijk dit ook eens

Back to Top